- - KEPUTUSAN PILIHANRAYA NEGERI SARAWAK ~ CLOUD 9
Pelaburan
JomNiaga

Saturday, April 16, 2011

KEPUTUSAN PILIHANRAYA NEGERI SARAWAK

Sebarang update tentang keputusan pilihanraya negeri Sarawak akan dikemaskiniBarisan Nasional ( BN ) dijangka mampu mengekalkan majoriti 2/3 kerusi di negeri Sarawak.. oh man..it's a big blow for those who want the revolution to happen in Sarawak.. tapi ada satu tamparan hebat buat parti kerajaan kerana ini dikatakan adalah prestasi terburuk kerajaan di Sarawak..

Berikut adalah jangkaan keputusan Pilhanraya Negeri Sarawak yang akan diumukan tidak lama lagi..

BN = 55 kerusi
DAP = 12 kerusi
PKR = 3 kerusi
Bebas = 1 kerusi

Parti SUPP mengalami kekalahan teruk di Kuching apabila kesemua 5 kerusi dimenangi DAP dan PKR.. apa sudah jadi ni..Seperti yang sudah dijangkakan sebelum ini.. PR masih lagu belum mampu untuk menafikan majoriti 2/3 BN di Sarawak kerana mereka masih belum mampu untuk menarik golongan Iban untuk mengundi mereka.. teapi sewaktu pilhan raya kali ini, kaum Cina seolah- olah sudah mula menunjukkan yang mereka menolak pentadbiran BN.. mereka telah mula beralih angin ke arah DAP..

Parti PAS gagal memenangi sebarang kerusi di Sarawak.. mungkin ideologi parti Islam yang dibawa oleh parti PAS gagal memikat rakyat Sarawak yang kebanyakan nya terdiri dari golongan bukan Islam..
In Accordance With with Thumbnails