- - ROTI ATAU NASI ?? ~ CLOUD 9
Pelaburan
JomNiaga

Monday, July 18, 2011

ROTI ATAU NASI ??Roti atau nasi.. kedua- dua nya memang tidak asing lagi dalam kehidupan masyarakat di negara kita ni.. kebanyakan orang ramai lebih memilih nasi berbanding roti dalam menu harian mereka..

Nasi dikatakan lebih memberi tenaga berbanding roti.. itulah fikiran majoriti keseluruhan rakyat di negara kita.. walaupun begitu, tidak kurang juga yang menyangkal dakwaan ini dengan mengatakan bahawa roti lebih memberi tenaga berbanding nasi..

Walau apapun fikiran anda terhadap kedua- dua jenis makanan ini, masing- masing mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri..

Ramai orang mengatakan yang nasi tidak patut di ambil sebagai makanan lewat malam.. ada pula yang mengatakan yang mereka perlu jugak makan nasi sebelum tido, kalau tak, tak boleh nak tidur nanti.. ada juga  golongan yang lebih memilih untuk makan roti berbanding nasi kerana mahu menjaga bentuk badan..

Jadi, sebagai persoalan nya sebelum anda tidur.. apakah yang anda pilih.. roti atau nasi sebagai makanan makan malam anda.. boleh tinggalkan jawapan anda kat ruangan komen yer..
In Accordance With with Thumbnails