- - Chelsea 6- West Bromwich 0..( 14 August 2010 ) ~ CLOUD 9
Pelaburan
JomNiaga

Sunday, August 15, 2010

Chelsea 6- West Bromwich 0..( 14 August 2010 )

Drogba meraikan gol kedua nya

Permulaan yang cukup cukup cukup sempurna untuk Chelsea..keh33..Chelsea telah membuka tirai BPL nye dengan menentang West Bromwich kat Stamford Bridge..ramai yang menganggap bahawa WB boleh mengambil kesempatan ke atas Chelsea yang telah tewas kepada MU pada minggu lepas dalam perlawanan Community Shield..

Florent Malouda telah memberikan Chelsea permulaan yang menarik hasil jaringan beliau pada minit ke-6..Gol tersebut berpunca daripada sepakan percuma Drogba yang gagal ditangkap kemas penjaga gol WB..Bola yang muntah itu cepat disambar oleh Mikel dan menghantar nya kepada Malouda untuk mejaringkan gol..

Perlawanan berlangsung secara perlahan dengan kedua-dua pasukan mempamerkan cora permainan berhati2..Sebelum separuh masa pertama berakhir,Drogba telah berjaya menjadikan kedudukan berubah kepada 2-0..Drogba telah melakukan free kick menarik yang berjaya memperdayakan Scott Carson..Gol tersebut dijaringkan pada minit ke-45..

Drogba sekali lagi mempamerkan kehebatan nya pada minit ke-55  apabila berjaya menjaringkan gol ketiga Chelsea..Gol tersebut berpunca daripada kekalutan di hadapan pintu gol WB..Drogba dengan mudah menolak masuk bola ke gawang WB untuk gol ketiga perlawanan..

Frank Lampard turut mencatat nama sebagai penjaring pada minit ke-63..Gol tersebut adalah hasil daripada pertukaran hantaran yang cantik antara Anelka dan A.Cole..Lampard yang mengalami sedikit kecederaan buku lali terus dikeluarkan selepas menjaringkan gol tersebut..

Drogba melengkapkan hatrik nye pada minit ke-68 apabila bola rembatan nye terus menerjah gawang WB selepas gagal diclearkan dengan sempurna oleh pertahanan WB yang menyebabkan bola tersebut menerjah gawang nye sendiri..

Florent Malouda melengkapkan kemenangan bergaya Chelsea dengan menjaringkan gol ke-2 peribadi dan ke-6 perlawanan pada minit ke-90..Gol tersebut hasil daripada umpanan tepat Anelka yang berjaya disudahkan dengan sempurna oleh Malouda..

Hasil kemenangan tersebut,Chelsea telah mendahului liga dengan kelebihan gol berbanding Blackpool yang sebelum itu berjaya menewaskan Wigan Athletic 4-0..
In Accordance With with Thumbnails